- نویسنده : ناهید هدایتی
- 10 ژوئن 2025
- کد خبر 14640
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش کافه خبر قزوین؛عباس بهرامی با اشاره به افزایش نرخ نان در واحدهای آزادپز استان گفت: باتوجه به اینکه از سال ۱۴۰۱ در واحدهای آزادپز افزایش قیمت نداشتیم و از طرفی هم شاهد افزایش افسارگسیخته هزینههای تولید نان هستیم، قیمت نان در این واحدها افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: از اردیبهشت، قیمت یک کیسه ۴۰ کیلویی آرد برای واحدهای آزادپز از ۶۷۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده؛ در واقع پیش از این دولت به این بخش یارانه پرداخت میکرد که حذف شده است.
این مسئول بیان کرد: از اردیبهشت، قیمت یک کیسه ۴۰ کیلویی آرد برای واحدهای آزادپز از ۶۷۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده؛ در واقع پیش از این دولت به این بخش یارانه پرداخت میکرد که حذف شده است.
رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین، افزایش حق بیمه سهم کارفرما برای هر کارگر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان؛ افزایش دستمزد؛ افزایش اجارهبها و سایر هزینهها مانند مایع خمیر و درمجموع ۱۴ مؤلفه تولید نان را از علتهای افزایش قیمت نان برشمرد.
وی تصریح کرد: براساس نظرهای کارشناسی و بررسیهای صورت گرفته، نظر ما افزایش ۱۰۰ درصدی بود اما در نهایت افزایش ۷۰ درصدی مصوب شد و براین اساس، در حال حاضر قیمت سنگگ از ۱۰ به ۱۷، قیمت بربری از ۹ به ۱۵ و قیمت نان لواش از ۳۸۰۰ به ۶۵۰۰ تومان رسیده است.
هزینههای تولید نان برای نانوایان دولتی و آزادپز افزایش داشته است
به گفته این مسئول، در سطح شهرستان قزوین ۸۰۰ واحد نانوایی داریم که از این تعداد صرفا حدود ۴۰ واحد آزادپز است که درصد بسیار پایینی است و هماستانیها میتوانند واحدهای دولتی را برای تهیه نان انتخاب کنند.
وی تاکید کرد: باید درنظر داشت که در واحدهای دولتی، به غیر از آرد که یارانه به آن تعلق میگیرد، در سایر مولفهها افزایش هزینه داشتهایم؛ نمیتوان انتظار داشت هزینهها برای نانوایان افزایش داشته باشد اما قیمت نان همچنان ثابت باشد؛ چرا که نانوایان صرفا از محل فروش نان هزینهها را تامین میکنند.
بهرامی ادامه داد: برای بخش دولتی هم با توجه به پایشها و کارشناسیهای صورت گرفته، پیشنهاد افزایش قیمت داشتهایم که باید توسط وزارت کشور تایید شود و در مرحله بررسی قرار دارد و پس از تایید، در این بخش هم افزایش خواهیم داشت که کاملا منطقی است؛ اگر نرخ نان واقعی نباشد، انحراف ایجاد میشود و بستر تخلف را فراهم میکند.
رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین خاطرنشان کرد: هر نانوایی نرخنامه مختص به خود را دارد که در آن؛ نام دارنده پروانه کسب، محل دقیق نانوایی، شماره پروانه کسب و کد پستی درج شده و باید در دید عموم باشد، هماستانیها هم میتوانند هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی، کمفروشی، فروش اجباری نان کنجدی را به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.