×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ها

امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 18 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 4 خبر
توصیه‌هایی برای زندگی در روزهای کرونایی

به گزارش کافه خبر قزوین به نقل از ایسنا،باید توجه کرد که هرچند ماندن افراد در خانه ریسک ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را کاهش می‌دهد، اما باز هم خطر کرونا را به صفر نمی‌رساند. به‌ویژه اگر در خانه یک بیمار مبتلا به کرونا با علائم خفیف حضور دارد، حتما باید موارد بهداشتی را رعایت کنید. به عنوان مثال بیمار را در اتاقی جداگانه قرنطینه کنید، ظروف غذایتان را از ظرف‌های بیمار جدا کنید، در مواجهه با بیمار ماسک بزنید و سطوح را ضدعفونی کنید.

باید توجه کرد ویروس کرونا قادر است در سطح خارجی کفش‌ها تا پنج روز فعال بماند. در عین حال همانطور که می‌دانیم با عطسه و سرفه ویروس کرونا می‌تواند بر روی سطوح محیط، بنشیند. سطوح بیرونی کفش‌ها نیز می‌توانند محل استقرار ویروس کرونا باشند. بسته به نوع مواد برای ساختن کفش، عامل بیماری‌زا نیز می‌تواند در قسمت‌های خارجی کفش باقی بماند.

با کرونا به بیرون قدم نگذارید

در نتیجه در روزهای کرونایی کفش‌های خود را بیرون از منزل بگذارید. به ویژه این که بدانید، عامل انتقال ویروس کرونا، مخاط و ترشحاتی است که در سطح شهر هم فراوانند. بهترین کار این است که کفش‌ها را در جا کفشی در راهرو و خارج از منزل قرار دهید. همچنین دستان خود را پس از تماس با کفش‌ها به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون یا محلول ضدعفونی کننده الکلی ۷۰ درصد  بشویید. در دوره زمانی شیوع کرونا، از یک جفت کفش مشخص برای بیرون رفتن از منزل استفاده شود و بقیه کفش‌ها را جمع آوری کنید تا برای ضد عفونی کردن آن راحت‌تر باشید. تا حد امکان از پوشیدن کفش “بند دار” که مجبور به باز و بسته کردن مکرر آن ها و تماس دست با بند کفش هستید، خودداری کنید. توصیه می‌شود از جاکفشی قفل‌دار استفاده شود تا کفش‌ها از دسترس کودکان دور باشند. مرتباً از ضدعفونی کننده‌ها بر روی سطوح جاکفشی، کف و روی کفش‌ها استفاده کنید.

همچنین برای ضد عفونی کردن کفش‌ها یک لیوان آب سرد را با نصف قاشق وایتکس مخلوط کنید و از مسواک‌های مستعمل و یا ارزان قیمت می‌توانید برای ضدعفونی کردن استفاده کنید. مسواک مستعمل را به محلول آغشته کرده و ته کفش را خوب ضدعفونی کنید. برای ضدعفونی کردن روی کفش می‌توانید از یک پارچه تمیز آغشته به محلولی که تهیه کرده‌اید نیز استفاده کنید و پارچه را روی سطوح خارجی کفش بکشید. کفش‌های ضدعفونی شده در مکانی دور از دسترس اطفال خشک شوند.

خرید کردن برای تامین مواد غذایی یکی از اقدامات ناگزیری است که در زمان کرونا هم نمی‌توان از آن چشم پوشید، اما می‌توان با رعایت یکسری نکات بهداشتی خریدمان را انجام دهیم و از کرونا هم در امان بمانیم. در مکان‌های عمومی چون فروشگاه‌ها حتما از ماسک استفاده کنید، از بردن کودکان به مراکز خرید جدا خوداری کنید، از خرید بستنی و مواد غذایی باز  برای کودکان خود در مراکز خرید امتناع کنید، در اولین فرصت ممکن، بعد از اتمام خرید دست خود را حداقل ۴۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.

همچنین از دست زدن به پله برقی در فروشگاه‌ها اکیدا خودداری کنید، در صورت استفاده از آسانسور در مراکز خرید برای فشار دادن دکمه‌های آسانسور از دستمال کاغذی استفاده و سپس بدون تماس دست‌تان با آن قسمت دستمال، ‌ آن را به سطل آشغال بیندازید. استفاده از وسایل بازی تعبیه شده در فروشگاه‌ها برای کودکان مطلقا انجام نشود. برای پرداخت وجه، از دریافت کننده وجه بخواهید اجازه دهد خودتان کارت را در دستگاه کارتخوان بکشید و آنها نیز خودشان مبلغ و رمز کارت را وارد کنند. کارت عابر بانکی را که استفاده کردید، در یک دستمال کاغذی بپیچید و سپس در جیب‌تان بگذارید تا در اولین فرصت آن را ضدعفونی کرده و سپس در کیف‌تان قرار دهید.

ویروس کرونای جدید، همه جا در کمین است؛ روی سطوح، روی لباس‌ها، در مکان‌های عمومی مانند بانک، پمپ بنزین و… بنابراین باید هوشیار بوده و بدانیم که همه جا نکات بهداشتی را رعایت کنیم. بر این اساس پمپ بنزین‌ها هم می‌توانند یکی از مکان‌های حضور کرونا ویروس جدید باشند؛ چراکه افراد زیادی در روز به آن مراجعه کرده و به دسته پمپ، پول و… دست می‌زنند که همه این‌ها می‌تواند محل تجمع ویروس کرونا باشد.

در پمپ بنزین مراقب کمین کرونا باشید

بنابراین در هر بار مراجعه به پمپ بنزین‌ها و یا ایستگاه‌های سی ان جی، سعی کنید حداکثر باک خودرو خود را پر کنید تا دفعات کمتر مجبور به مراجعه برای گرفتن سوخت شوید. در صورت نیاز، اگر با قصد گرفتن سوخت از منزل خارج شدید حتما با خودتان حداقل یک عدد دستکش یکبار مصرف به همراه ببرید. هنگام رسیدن به محل سوخت‌گیری با هوشیاری کامل عمل کنید و به هیچ چیز دست نزنید. ‌از تماس مستقیم با دسته نازل در جایگاه سوخت خودداری کنید. با دست دستکش دار دسته نازل را بردارید و اقدام به سوخت گیری کنید.

 تا حد امکان کارت را به اپراتور پمپ بنزین (مسئول دریافت مبلغ سوخت) ندهید و سعی کنید خودتان شخصا کارت را به دستگاه اخذ وجه سوخت بکشید. سپس از اپراتور بخواهید که رمز شما را وارد کند و یا خودتان با دست دستکش‌دار رمز کارت خودتان را وارد کنید. در نهایت دستکش را طوری از دست‌تان خارج کنید که هیچ جای بدن‌تان با قسمت رویی دستکش که در تماس با دستگاه و یا نازل قرار گرفته است، تماس پیدا نکند و بلافاصله دستکش را در اولین سطل زباله نزدیک خودتان (ترجیحا سربسته) بیندازید.

در طول حضور در پمپ بنزین و بعد از آن به هیچ وجه صورت خودتان را لمس نکنید. در اولین فرصت ممکن بعد از اتمام سوخت‌گیری دست خود را حداقل ۴۰ ثانیه با آب و صابون بشویید

با طولانی شدن شرایط کرونایی، باید کار و زندگی عادی‌مان را پیش بریم و در محل کارمان هم حاضر شویم. بر همین اساس باید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، یکسری نکات بهداشتی و مراقبتی را مدنظر قرار دهیم.

در وهله اول در صورت داشتن تب و سرفه مطلقا سرکار نروید. هرگز صورت خود و به خصوص چشم‌ها، بینی و دهان خود را لمس نکنید. در عین حال از مواد ضدعفونی کننده و الکل ۷۰ درصد و بالاتر در محل کار خود استفاده کنید و در اختیار دیگران نیز قرار دهید.

در محل کار از کرونا پیشگیری کنید

تمام سطوح پرتماس محل کار را هر روز با الکل ۷۰ درصد ضد عفونی کنید. از جمله پیشخوان، رومیزی، میز کار، تلفن‌ها، کیبورد، تبلت و دستگیره‌های درها و … تا حد امکان رعایت فاصله دو متر را با همکاران خود داشته باشید. تا حد امکان از لمس اشیا و وسایل مشترک خودداری کنید و تا حد امکان از تلفن مشترک استفاده نکنید.

حتما در محل کارتان از تهویه مناسب اطمینان داشته باشید. تا حد امکان به صورت الکترونیک، تلفنی و بدون ملاقات حضوری کار خود را انجام دهید. از ایجاد شرایط ازدحام در محل کار خود ممانعت به عمل آورید. در صورت وجود تجمع در محل کارتان از ماسک استفاده کنید و دست‌هایتان را به صورت مکرر بشویید.

همچنین از خوردن صبحانه مشترک خودداری کرده و از لیوان و وسایل شخصی استفاده کنید.

بر این اساس در هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در این روزهای کرونایی باید چند نکته را مد نظر قرار دهید؛ اولا در صورت داشتن تب و سرفه مطلقا  از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید و دوما سعی کنید در ساعت‌های پر تردد از وسایل حمل ونقل عمومی استفاده نکنید. همچنین هنگام ورود به وسایل حمل و نقل عمومی و خروج از آن‌ها هرگز  صورت خود و به خصوص چشم ها، بینی و دهان  خود را لمس نکنید.

در استفاده از وسایل عمومی احتیاط کنید

سعی کنید در وسایل حمل و نقل عمومی فاصله  یک متری خود را با شهروندان دیگر حتما رعایت کنید، از تماس دست خود با  سطوح پرتماس خودداری کنید، در صورت عطسه و سرفه از ماسک و دستمال کاغذی  استفاده کنید و حتما ماسک بزنید.

در عین حال بعد از استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در اولین فرصت دست‌هایتان را با آب و صابون و یا محلول های ضدعفونی کننده الکلی به مدت ۲۰ ثانیه بشویید.

بنا به گفته دکتر مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی، حالا که ناگزیریم با کرونا زندگی کنیم، حتما در هر کجا که حضور پیدا می‌کنیم، از ماسک استفاده کنیم؛ چراکه منجر به قطع زنجیره انتقال بیماری کووید-۱۹ می‌شود. در عین حال شست‌وشوی مکرر دست‌ها نیز بسیار مهم است و باید آن را مدنظر داشت. سازمان بهداشت جهانی نیز رسما اعلام کرد که با افزایش موارد جدید ابتلا به کرونا در دنیا و باز شدن مجامع و اماکن سیاحتی، زیارتی، رستوران‌ها و… چالش جدیدی در دنیا رخ داده که اگر به آن سامان ندهیم، وضعیت‌مان از ابتدای اپیدمی هم بدتر می‌شود. این فاجعه اکنون در کشور برزیل، آمریکا و جنوب شرق آسیا رخ داده و ما باید بیش از قبل مراقب باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.