×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ها

امروز : پنج شنبه, ۴ بهمن , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 23 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
سیر تاریخی نهضت حسینی بر اساس ۱۰ منبع کهن‌

به گزارش کافه خبر قزوین،چاپ دوم کتاب «شهادت‌نامه حسین(ع) و شهیدان کربلا» در ۲۳۰ صفحه و قطع رقعی به قلم محمدهادی زاهدی با طراحی جلد و صفحه‌آرایی پارسا صادقیان و با قیمت ۳۸ هزارتومان در هزار نسخه توسط به‌نشر انتشار یافته است. چاپ اول این کتاب هم به سفارش سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی به تعداد ۱۰هزار نسخه منتشر شده است.

در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: محمدهادی زاهدی نویسنده اثر، با آوردن ۱۰۹ عنوان همه رویدادهای قیام حسین (ع) را با استفاده از همان منابع ده‌گانه، همراه با توضیحاتی مفید در پانوشت صفحات ذکر کرده است. مشابه این اثر که سیر حرکت قیام عاشورا را نگاشته باشد فراوان است، اما امتیاز این اثر تکیه بر قدیمی‌ترین منابع است که مجالی فراهم می‌آود تا شباهت‌ها و تفاوت‌های مقاتل را دریابیم و کاستی‌ها ( برخی منابع برخی وقایع را ذکر نکرده‌اند) روشن شود. 

در بخشی از مقدمه کتاب «شهادت‌نامه حسین(ع) و شهیدان کربلا» آمده است: حسین(ع) یک فرد نیست، یک فرهنگ است. قاموس حسین(ع) مجموعه‌ای از واژگان خدایی است که در آن ناب‌ترین واژگان خدایی تجلی یافته ‌است که هر چه واژه‌ زیبا، مفهوم دل‌انگیز و معنای انسانی هست در آن تبلور و معنا پیدا کرده است.  حسین(ع) تجلی‌بخش تمام خوبی‌های انسانی در روی زمین است؛ عشق و محبت، ایمان و صلابت، انسان‌دوستی و مدارا، دین‌باوری و مردم‌داری، بزرگواری و گذشت، ایثار و جوانمردی و …  در فرهنگ حسین(ع) به روشنی متبلور شده‌اند. حسین آیینه‌ای خدایی است که در یک ظهر تب‌آلود، نور حق را در گستره زمین بازتاباند و شعاع نور خدا را تا ابد در زندگی انسان جریان بخشید.

در روایت ماجرای کربلا، چهار دسته از عوامل بسیار تأثیرگذار بوده و هستند: ۱- روایات تاریخی مکتوب ۲- شعرهای شاعران ۳- مجالس و منبرهای حسینی ۴- آیین‌های عزاداری. در مورد روایات تاریخی، بدیهی است که نویسندگان و گویندگان وقتی از متن واقعه سخن می‌گویند، باید به متن واقعی حادثه وفادار باشند و آن‌چه را که واقعاً اتفاق افتاده است بگویند و بنویسند و از سلیقه و استحسان و استناد به روایات ضعیف بپرهیزند. به ویژه آن‌جا که نقل قولی از امام باشد یا سیره و عمل آن حضرت را بیان کند که از مصادیق دروغ بستن بر اهل بیت و گناهی بزرگ است. 

در مورد سالار شهیدان تاکنون کتاب‌های بسیاری نگاشته شده است و بزرگان و دغدغه‌مندان بسیاری برای اباعبدالله، قلم  زده و کتاب های ارجمند و قابل تحسینی از خود به یادگار گذاشته‌اند. در میان امامان اهل‌بیت(ع)، پس از حضرت علی(ع)، شاید بیشترین کتاب‌ها برای حسین بن علی(ع) نوشته شده باشد و نه تنها شیعیان، بلکه سایر مسلمانان نیز از همان سده‌های نخستین، برای حسین(ع) دست به قلم برده و برای او مقتل و خصائص نوشته‌اند که سعی همه‌ آنان مشکور باد. حسین(ع) چنان در دل‌ها نفوذ کرده ‌است که حتی غیرمسلمانان نیز در وصف رادمردی‌ها و خوبی‌های او قلم‌فرسایی کرده‌اند. ذکر این نکته نیز لازم است که روند حوادث در این کتاب بر اساس همان روایت مرحوم صدوق در امالی است که با استفاده از منابع هم‌عصر تکمیل شده و به برخی از شبهات که فراوانی و تکرار بیشتری دارند، نیز پاسخ داده شده است.

امالی صدوق، مقتل ابی مخنف، الامامه و السیاسه، اخبار الطوال، اخبار الدوله العباسیه، انساب الاشراف، مقتل الحسین بن علی بن ابی طالب ومروج الذهب، منابع مورد استفاده‌ در این مقتل یا شهادت‌نامه است.

در این اثر کوشش شده است که  متون عربی با اعراب‌گذاری به خوانندگان ارجمند تقدیم شود تا به خوانش آن کمک کرده باشد و ضبط اسامی و اماکن با اعراب در اختیار خواننده محترم قرار گیرد و برای این کار از کتاب‌هایی مانند تاج العروس و قاموس و امثال آن استفاده شده است.

علاقه‌مندان برای تهیه کتاب می توانند علاوه بر مراجعه به فروشگاه‌های کتاب آستان قدس رضوی در سراسر کشور از طریق سایت www.behnashr.com  نیز این اثر را تهیه کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.