- نویسنده : ناهید هدایتی
- 20 دسامبر 2020
- کد خبر 5075
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش کافه خبر قزوین به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، فاضل نظری، رییس هیاتمدیره و مدیرعامل کانون چندی پیش با ارسال نامهای رسمی به سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این پیشنهاد را با هدف پاسداشت و هدایت هدفمند میراث معنوی یلدا و سنت ارزشمند قصه و قصهگویی بهصورت رسمی مطرح کرد.
در این زمینه پس از موافقت دبیر این شورا، موضوع به شورای فرهنگ عمومی کشور ارجاع شد و کانون نیز مستندات و پژوهشهایی در حوزه قصه و قصهگویی به ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده است.
مدیرعامل کانون در نامه درخواست ثبت روز ۳۰ آذر به عنوان روز «قصه و قصهگویی» در تقویم رسمی کشور، این سنت کهن را به مثابه سنگری برای صیانت از گذشته و افتخارات ایران اسلامی و گونهای هنری برای ترویج و نگهداشت دستاوردها و داشتههای فرهنگی ما توصیف کرده است.
فاضل نظری در این نامه بر اهمیت قصهگویی در فرهنگ قرآنی و اسلامی و کارکردهای مختلف فرهنگی مترتب بر آن در سپهر فعالیتهای فرهنگی بهعنوان موضوعی ویژه و قابل اهتمام نیز تاکید کرده و از سویی دیگر توجه به هجوم همهجانبه و شبیخون فرهنگی به سنتهای ارزشمند ایرانی اسلامی و تلاش هدفمند دشمنان در جایگزینی الگوهای غیربومی و نامتعارف به جای سنتهای اصیل ملی همچون (شب یلدا، نوروز و…) را یادآور شده است.
مدیرعامل کانون در ادامه این نامه آورده است: قرار دادن روزی مشخص در تقویم رسمی کشور همزمان با «شب یلدا به عنوان شب یا روز قصهگویی» میتواند در غنیسازی، جهتدهی آگاهانه و تعالی رسوم شب یلدا و اهتمام به موضوع خانواده و سبک و زندگی و ترویج قصههای بومی، دینی و انقلابی (دفاع مقدس) اثرگذار باشد. چه اینکه در واقع شب یلدا از گذشته تاکنون شب قصهگویی و دیدار با بزرگان و ریشسفیدان خانواده نیز بوده است.
فاضل نظری با بیان اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یکی از نهادهای اثرگذار حوزه قصهگویی با تجربه برگزاری ۲۲ جشنواره بینالمللی در این حوزه است، پیشنهاد کرده است با تعیین روز «سیام آذر به عنوان روز قصه و قصهگویی» در پاسداشت و هدایت هدفمند این میراث معنوی اقدامی صورت گیرد.
او در پایان اظهار امیدواری کرده است که با اتخاذ این تصمیم فرهنگی و مواجهه فعال به جای برخورد منفعلانه از دچار شدن سنت شب یلدا (که شب قصه و صله رحم است) به سرنوشت رسومی چون چهارشنبهسوری و غیره جلوگیری شود.
بر اساس این خبر، ایده نامگذاری یلدا به عنوان روز «قصه و قصهگویی» در تقویم رسمی کشور سالهای گذشته از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مطرح شد اما اکنون بررسی این پیشنهاد بهصورت رسمی ارائه شده و در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است که امید میرود این روز در تقویم سال ۱۴۰۰ ثبت شود.
https://cafekhabarqazvin.ir/?p=5075