- نویسنده : ناهید هدایتی
- 22 جولای 2024
- کد خبر 11367
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش کافه خبر قزوین؛همایش حقوق شهروندی و ایثار با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن همایش موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار قزوین برگزار شد.
در این همایش، حمید توسلیکجانی مدیرکل امور حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: دولت طبق برنامه هفتم توسعه مکلف است، طی یک سال آینده در راستای تجمیع، اصلاح و تببین قوانین حوزه ایثارگری اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: در راستای انجام این مهم، بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان متولی، شورایی را تشکیل داده که در آن، کارگاههای مختلفی تعریف شده تا بهروزسانی قوانین ایثارگری را انجام دهد.
مدیرکل امور حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: رویکرد سیاست ابلاغی که برای بنیاد در نظر گرفته شده است به مسئولان دستگاههای مربوطه ابلاغ شده تا در راستای نیازسنجی براساس نیازهای آتی ایثارگران اقدامات لازم را انجام دهند.
توسلیکجانی یادآور شد: جامعه ایثارگری به سمت سالمندی حرکت میکند لذا اگر در گذشته استخدام و تبدیل وضعیت ایثارگران در اولویت بوده امروز این اولویت تغییر کرده است در همین راستا همه دستگاههای حوزه ایثارگری باید پیشنهادهای خود را به کارگروههای مربوطه ارائه دهند.
این مقام مسئول افزود: در کارگروهها، پیشنهادها با در نظر گرفتن محدودیت منابع مالی، صلاح مملکت و حفظ شان جامعه ایثارگران بررسی میشود و سپس در شورا به منظور اجرا شدن خدماتدهی مطلوب به جامعه ایثارگران، مطرح و پالایش خواهد شد.
مدیرکل امور حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: همه مسئولان دستگاههای اجرایی باید در احقاق حقوق ایثارگری همت کرده و از حقوق ایثارگری حمایت کنند تا به درستی اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: برنامههایی که در برنامه ششم توسعه بوده است در برنامه هفتم وجود دارد تا با اجرای دقیق آنها، خدمات مطلوب به جامعه ایثارگران ارائه شود.
نقاط ضعف قوانین ایثارگری شناسایی شود
در ادامه همایش فوق، حسین رجبی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین گفت: باید نقطه ضعفها، مشکلات و ایرادهای قوانین ایثارگری شناسایی شود تا در جهت رعایت تکریم، احترام به جامعه ایثارگران و اجرای درست قوانین اقدامات لازم انجام شود.
وی به مشکلات اجرای قوانین حوزه ایثارگری اشاره کرد و افزود: سلیقهای اجرایی کردن قوانین و عدم تبیین قوانین حوزه ایثارگری به ایثارگران از جمله آنهاست که باید در کارگروهها بررسی و راهکارهای رفع آنها ارائه شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین ادامه داد: ایثارگران هیچگاه از دولت مطالباتی نداشتند بلکه این دولت بوده که برای آنها قوانین در نظر گرفته است، لذا باید با اتخاذ راهکارهایی، این قوانین بهدرستی اجرا شود.
رجبی خاطرنشان کرد: اگر مسئولان به درستی خدماتدهی به ایثارگران و جانبازان را انجام ندهند به آرمانهای شهدا و امام خیانت کردهاند، لذا باید به نفع این قشر معظم جامعه گام بردارند تا رضایتمندی آنها را به دست آورند.
قوانین ایثارگری ۳۰ درصد اجرا میشود
در ادامه این همایش، رضا ریاحی مشاور معاونت امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حقوق بشر و بینالملل را برای حاضرین تبیین کرد و گفت: امروز ضرورت دارد که جامعه ایثارگران جنایتهای اخیر اسرائیل علیه کودکان را محکوم کنند.
وی بیان کرد: جامعه ایثارگران بعد از نقشآفرینی در دوران هشت سال دفاع مقدس، هیچ مطالبهای از دولت نداشتند اما قانونگذار برای آنها خدمات تعریف کرده است.
مشاور معاونت امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: امروز قوانین ایثارگری ۳۰ درصد اجرا میشود که این ضعف است و باید با هماهنگی یکدیگر تلاش کرد تا همه قوانین ایثارگری به صورت کامل اجرا شود.
ریاحی گفت: امروز همه مسئولان دستگاههای اجرایی موظف هستند در اجرای قوانین حوزه ایثارگری و خدماتدهی به جامعه ایثارگران تلاش کنند.
این مقام مسئول افزود: باید همه مشکلات جامعه ایثارگران در حوزههای مختلف از جمله راه و شهرسازی، مسکن و مراکز درمانی و بیمارستانها برطرف شود و خدماتی در شان این قشر معظم جامعه به آنها ارائه شود.
وی ادامه داد: ایثارگران پیشنهادهای خود را جهت رفع مشکلات ایثارگری در کارگروههای تعریف شده ارائه دهند تا بعد از بررسی، برطرف شود.
در این همایش، سمیه اسمعیلی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین مطالبی پیرامون اهمیت اجرای همایش حقوق شهروندی و ایثار، آسیبشناسی قوانین حوزه ایثارگران و اجرای درست و کامل قوانین حوزه ایثارگری مطرح کرد.