- نویسنده : ناهید هدایتی
- 11 آگوست 2020
- کد خبر 1853
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش کافه خبر قزوین،سعید برای ادامه تحصیل به شهر کردستان رفته بود و بر همین مبنا با دوستانش خانه مجردی گرفته بود درگیر درس و دانشگاه وعاشقی شده بود که ناگهان با افزایش مشکلات روحی و مادی توسط دوستان کردش معتاد به تریاک شد.
وی پس از پایان تحصیل به خانه باز می گردد تا با دختر مورد علاقه اش ازدواج کند اما به علت رفتارهای غیر منتظره اش همه اطرافیان به او شک می کنند چرا که او از صندوق پدر برای فراهم کردن مواد پول برداشت می کرد، این دزدی های یواشکی در بحبوبه های نامزدی او و خانواده را آزار می داد.
تا اینکه این قربانی آسیب دیده در عید نوروز دستگیر و روانه زندان می شود که همیمن موضوع زندگی او را تا چندی مختل می کند.از سوی دیگر، خانواده سعید برای حفظ آبرو در ایام عید دوندگی می کنند تا فرزندشان که در آن زمان داماد هم بوده را از زندان خلاص کنند.
قاضی دادگاه که متوجه می شود سعید پسر خوبی است که گرفتار دوستان ناباب شده است برای او حکم “آزادی مشروط” را صادر می کند و اینگونه پس از این دردها و رنج ها سعید به روال زندگی عادی خویش باز می گردد. این داستان شاید مشابه یکی از هزاران اتفاقاتی باشد که برای خانواده زندانیان رخ می دهد و آنان با حکمی این چنینی به زندگی عادی باز می گرداند.
حسن اخلاق و رفتار
مستشار دادگاه تجدید نظر دادگستری استان قزوین در گفتگو با کافه خبر قزوین اظهار کرد: آزادی مشروط فرصتی است که پیش از پایان محکومیت حبس به محکومان داده می شود که به صورت مشروط از زندان آزاد شده تا چنانچه در طول مدتی که دادگاه تعیین می کند که این زمان بین یک تا پنج سال است از خود رفتاری پسندیده نشان دهند تا زمانی که دستور دادگاه را به مورد اجرا بگذارند مرتکب جرم نشوند از آزادی مطلق برخوردار خواهند شد.
رضا فیض الهی افزود:قاضی در مورد محکومیت به حبس تعزیری بیش از ۱۰ سال در صورت تحمل نصف مدت محکومیت و در مورد محکومان به مدت ۱۰ سال یا کمتر پس از تحمل یک سوم مجازات حبس مشروط بر اینکه در مورد اجرای مجازات از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهند و حالات و رفتار آن نشانگر عدم ارتکاب جرم پس از آزادی باشد و به تشخیص دادگاه ضرر و زیان مورد حکم را تا آنجایی که توانایی داشته باشند بپردازند یا ترتیبی برای پرداخت آن بدهند و سابقه استفاده از آزادی مشروط نداشته باشند حکم به آزادی مشروط صادر می کند.
کاهش جمعیت کیفری زندان ها
این مقام قضایی هدف از آزادی مشروط را کاهش جمعیت کیفری زندان دانست و تصریح کرد:آزادی مشروط سبب کاهش جمعیت زندان و کاهش هزینه های دولت و همچنین نیز باعث حفظ نظم،آرامش و تشویق به خوش رفتاری محکوم علیه می شود ضمن اینکه فرد زندانی نه تنها اصلاح شده بلکه با محیط اجتماعی نیز سازگاری پیدا می کند در نتیجه می تواند از نیروی خویش برای خدمت و پیشرفت جامعه و گذران امور زندگی استفاده کند و در کنار خانواده نیز به امرار معاش خود ادامه دهد.
آزادی مشروط سبب باز پذیری محکوم علیه در اجتماع می شود
به گفته فیض الهی،آزادی مشروط سبب همبستگی اجتماعی،باز پذیری محکوم علیه ،نظم و انسجام در جامعه شده و از برچسب زنی محکوم علیه جلوگیری می کند و اعتماد اقشار جامعه به محکوم علیه بازگشته و محکوم علیه نیز خود را مقید به رعایت موازین اخلاقی و قانونی کرده و در نهایت موجب رضایتمندی از دادگاه قضایی می شود.
این مقام قضایی تصریح کرد: در صورت اجرای دستورات دادگاه در طول مدت آزادی مشروط یا عدم ارتکاب جرم عمدی موجب حد؛قصاص،دیه یا تعزیر تا درجه ۷ در طول مدت آزادی مشروط تعیین شده از سوی دادگاه بین ۱ تا ۵ سال آزادی زندانی قطعی می شود در غیر این صورت با ارتکاب جرائم فوق یا تکرار عدم رعایت دستورات دادگاه، محکوم علیه به زندان باز می گردد.
وی بیان کرد: آزادی مشروط شامل همه جرائم می شود چرا که محکومیت به حبس ملاک است و جرم ملاک نبوده و نیست.
گزارش از ناهید هدایتی