×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ها

امروز : سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 24 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است / برخی رسانه ها با نگاه  سیاسی و حزبی به فرهنگ و هنر قزوین آسیب زدند

به گزارش کافه خبر قزوین؛حمیده سبحانی فردکارشناسی ارشد هنر، هنرمند هنرهای تجسمی است و در حوزه طراحی، نقاشی و ویدیوارت، و کمی تصویرسازی انیمیشن فعالیت کرده است.

حدود ۱۵ ساله که تدریس طراحی و نقاشی را دارد، حدود ۱۰ سال تدریس واحدهای درسی هنری در دانشگاه، حدود ۴ سال تدریس در هنرستان فعالیت داشته است.

با آثار هنری مختلف در نمایشگاههای گروهی متعدد در شهرهای مختلف ایران از جمله تهران، قزوین، بندرعباس، خرم آباد، رشت، رنجان، اصفهان، و در کشورهای المان، فرانسه، نروژ، یونان، ایتالیا، و کره جنوبی حضور داشته است. بنابراین کافه خبر قزوین گفتگویی را با این هنرمند قزوینی ترتیب داده است که در ذیل می خوانید.

حمیده سبحانی فر مدرس هنری استان اظهار کرد: در سال‌های پیش با حوزه هنری ارتباط و همکاری های خوبی داشتیم نه تنها من بلکه همه هنرمندان شهر چون هیچ محدویت و خط کشی نبود و مفهموم هنرمندان خودی و غیر خودی بار معنایی نداشت بر همین اساس خاطرات خوبی را هم برای ما رقم زد ولیکن در سالهای اخیر، حوزه هنری یکسری هنرجو و هنرمندان محدود را شکل داد و یک فضای آکواریومی شکل داد و با احساس مالکیتی که داشت، هنرمندان شهر را از فضای هنری دور و حتی جدا کرد مثلا حوزه هنری که یک دوره ای همانند خانه ما بود.حتی اگر در رویدادی دعوت شویم، صرفا به عنوان یک میهمان تشریفاتی و سیاهی لشکر هستیم و اهمیت چندانی نداریم.

رویکرد حوزه در سالهای اخیر در باب تعریف هنر نگاه و سلیقه خاصی از هنر دینی و انقلابی است که شامل فرهنگ بزرگ ایران و مفهوم وطن میشد به بیان دیگر؛مفهوم وطن گسترده تر از چیزی ست که الان وجود دارد شامل تمام دغدغه های تاریخی، فرهنگی، و… حتی زیست محیطی ست و این همه اعمال فشار و سلیقه و محدودیت صحیح نیست و قادر به ارتباط به بدنه جامعه هنری و عامه مردم نخواهد بود.

رویکرد حوزه صرفا دینی و انقلابی با تعاریف محدود هست و از این رو جامعه هنری محدودی را جذب میکند و شاید هم جذب نکند و مجبور به تربیت هنرمندان گلخانه ای باشیم، اما می‌توان با بازتعریف این رویکرد علاوه بر تولید آثار فاخر و بروز هنری افراد و جریان‌های دیگری را هم جذب انقلاب و دین کرد وبه نظر من این رویکرد خدمت به دین و انقلاب است در حالیکه در حال حاضر رویکرد موجود دافعه عجیبی را در جامعه هنری ایجاد کرده است.

وی افزود: رویکرد حوزه هنری رویکرد دینی و انقلابی است درحالیکه در سالیان گذشته نگاه گسترده تری وجود داشت که شامل فرهنگ بزرگ ایران میشد ضمن اینکه اسلام هم به عنوان بخشی از فرهنگ دینی همیشه وجود دارد پس بطور کلی عناوین و موضوعات هنری خیلی گسترده تر از چیزی است که الان وجود دارد و این همه محدودیت صحیح نیست.

سبحانی با اشاره به واگذاری ساختمان سردار مفخم تصریح کرد: همواره در خصوص واگذاری سردار مفخم در فضای مجازی بحث هایی داشتیم چرا که ارشاد و هنرستان هنرهای زیبا همیشه با کمبود فضا روبرو بوده است و از وظایف ارشاد این است که هنرمندانی که در این راه مویی سفید کردند و تجربه دارند و تحصیلات آکادمیک هم گذرانده اند را مورد توجه و حمایت خودش قرار دهد با توجه به شرایط اقتصادی حاضر و هزینه بالای اجاره ها هنرمندان شهر که تعداد خیلی هم بالایی دارند همیشه با کمبود فضا مواجهند پس این حرکت با توجه به شرایط حاضر حرکت عجیبی‌ست ضمن اینکه در حوزه هنری هنرجو و هنرمندان تازه کار با تعداد محدود فعالیت می‌کنند این موضوع این ضرب المثل را در ذهنم تداعی می‌کند که ” چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است” و گویا به ساختمان سردار مفخم چوب حراج زده اند.

این مدرس هنری بیان کرد: تا زمانیکه حمایت های دولتی وجود ندارد و سازمان و ارگان مشخصی نیست که به امور هنرمندان بپردازد اوضاع برای هنرمندان سخت تر میشود چرا که همه چیز بر دوش هنرمندان است که باید به صورت مستقل با مشکلاتی مثل اجاره بها دست و پنجه نرم کنند و حتی صدایش هم شنیده نشود.

سبحانی ادامه داد: از وظایف ارشاد رسیدگی به امور هنرمندان است ولیکن در سال‌های گذشته مدیر ارشاد درگیری زیادی را ایجاد کرد در نتیجه فضای هنری متشنج شده بود صد البته که برخی خبرنگاران هم بیشتر به این موضوع دامن زدند و همین هنرمندان را خسته کرد تا جایی که خود من برای ادامه فعالیت هایم مجبور شدم با شهرهای دیگر کار کنم.

این مدرس هنری با بیان اینکه رسالت رسانه این است که صدای مردم باشد افزود: بخشی از رسانه ها با نگاه سیاسی و حزبی به تمام موضوعات نگاه می کنند و در حوزه هنر هم این نگاه رو دخالت می دهند از این رو بسته به اینکه مدیر چه کسی باشه موضوعات رو طرح می کنند تا این که مدیر چه کارایی انجام داده است.

هم چنانکه در سالهای اخیر برخی فعالین رسانه رسالت خود را فراموش کردند و بجای رساندن صدای مطالبات و مسائل مردم، به تملق و چاپلوسی مسئولین و توجیه ایرادات عملکردی آنها پرداختند و بجای حل بحرانها و مسائل کشور، باعث روز بروز فاصله ی بیشتر مردم و مسئولین و افزایش بحران در کشور و شهر شدند.

و به جای شفاف کردن فضای هنری فضا را به اندازه ای آلوده کردند که تشنج پیش آمد و همین موضوع سبب شد که هنرمندان از مسئولین فاصله گرفتند و ناامید شدند به بیان دیگر؛ فاصله و جدایی که بین مسئولین و هنرمندان پیش آمده است ماحصل خبرنگارانی است که به رسالت و وظایف رسانه ای خود به درستی عمل نمی‌کنند.


  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.