×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ها

امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 18 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
۶۵۰ هکتار از اراضی قزوین دچار حریق شده است

به گزارش کافه خبر قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین،مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین در جلسه پیشگیری از حریق مزارع و مراتع استان بیان کرد: قزوین از استان‌های حادثه خیر در کشور به شمار می‌ رود که روند آتش سوزی مراتع و مزارع آن در ۲ سال اخیر افزایش چشمگیری داشته است .

قدرت اله با اشاره به بارندگی‌های امسال و افزایش سطح پوشش گیاهی در سطح استان ادامه داد: با گرم شدن هوا، علف‌های هرز در مراتع و منابع طبیعی، مستعد آتش سوزی می ‌شوند که در برخی موارد این آتش سوزی ‌ها منجر به حریق‌های گسترده می شود.

وی عنوان کرد: احتمال بروز آتش سوزی در تمام مناطق استان که دارای مرتع و علفزار است، وجود دارد اما بیشترین گزارش طی این مدت از منطقه طارم سفلی، بوئین‌ زهرا و تاکستان بوده است.

مهدیخانی اعلام کرد: روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ حادثه آتش سوزی مربوط به مراتع و باغات استان گزارش می‌شود که متأسفانه با افزایش دما این تعداد روز به روز افزایش خواهد یافت .

وی خاطرنشان کرد: متولی مهار آتش در شهرها شهرداری، در روستا دهیاری، در مراتع و جنگل ‌ها اداره منابع طبیعی، در مزارع کشاورزی جهاد کشاورزی و در مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت از محیط زیست است که باید به عنوان فرمانده میدان حادثه وارد عمل شده و در صورت کمبود امکانات و یا تجهیزات از سایر دستگاه‌های کمک درخواست کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین تأکید کرد: دهیاران به عنوان مسئول مدیریت بحران روستا نقش مهمی در هماهنگی، اطلاع رسانی و بسیج مردمی در ساعات اولیه آتش‌ سوزی برعهده دارند.

وی گفت: استفاده از ظرفیت دهیاران، شهرداری‌ ها و اهالی روستاها در پیشگیری از آتش ‌سوزی مراتع، بسیار ضروری و مورد تاکید است، زیرا طبق بررسی‌های انجام شده علت ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ ها عامل انسانی است.

مهدیخانی خاطر نشان کرد: با انجام اقدامات پیشگیرانه می ‌توان هزینه و خسارت‌های ناشی از آتش ‌سوزی در مراتع و مزارع را به حداقل رساند.

وی اظهار کرد: امکانات و تجهیزات استان قزوین تا حدی می‌ تواند پاسخگوی کنترل آتش سوزی‌های احتمالی باشد ولی با افزایش تعداد و دامنه حریق‌ ها قطع یقین امکانات برای مهار حریق کافی نخواهد بود.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین، فرهنگ سازی و آموزش در تبیین جوامع محلی و روستایی، نصب تابلوهای هشدار دهنده در مناطق و معابر پر تردد و همچنین در عرصه بحرانی تفرجگاهی و حاشیه جاده‌ها را ضروری دانست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.