- نویسنده : ناهید هدایتی
- 23 آوریل 2025
- کد خبر 14025
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش کافه خبر قزوین؛زهرا غلامرضایی با اعلام این خبر افزود: طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران (مانا) با هدف غایی ارتقای سرمایه اجتماعی نوجوانان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با رویکرد مشارکتی در ۱۲ جلسه ۲ ساعته در سراسر استان از طریق پایگاه های سلامت اجتماعی و مراکز مثبت زندگی برگزار شد.
وی اظهار کرد: طرح مانا در قالب سه محور آموزش مهارتهای اجتماعی، اوقات فراغت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ویژه نوجوانان دختر و پسر ۱۳ تا ۱۸ سال جامعه هدف شهری و روستایی به ویژه در مناطق حاشیهای شهرهاست که از طریق پایگاههای سلامت اجتماعی جذب میشوند.
غلامرضایی تصریح کرد: طرح مانا در گروه سنی نوجوانان به دلیل تأثیر همسالان بر یکدیگر علاوه بر این که زمینه ارتقای دانش و آگاهی آنان را فراهم میکند توانمندی و ظرفیت لازم برای ترویج پیامهای پیشگیری، شناخت مسائل، مخاطرات و چالشهای اولویت دار و در نتیجه ارائه راه حلهای خلاقانه برای حل مسائل و طراحی پروژههای کوچک همیاری به منظور اجرا در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را برای نوجوانان موجب میشود.
این مسوول همچنین با بیان اینکه این طرح از سال ۹۶ در استان قزوین اجرا میشود،افزود: نتیجه اجرای این طرح اجرای بسیاری از پروژههای پیشنهادی نوجوانان در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بوده است
وی اظهار کرد:یکی از مهمترین مقاطع زندگی که شکل دهنده و تعیین کننده ارزشهای اجتماعی در دوره نوجوانی است که بسیاری از ارزشها شکل گرفته و در افراد تثبیت و نهادینه می شود و در واقع در سنین بلوغ صرفا تغییر و تحولات زیستی و جسمانی در نوجوان ایجاد نمی شود، بلکه آنها از نظر روانی و اجتماعی نیز رشد می کنند.
غلامرضایی با بیان اینکه متاسفانه در دنیای امروز در بیشتر مدارس و محیطهای آموزشی و حتی خانوادهها، ارزش های مبتنی بر فردگرایی و رقابتجویی ترویج و تبلیغ میشود، گفت: زمانی که مناسبات و قواعد زندگی روزمره مبتنی بر رقابتجویی فردی است، در نتیجه کودکان و نوجوانان بیشتر ترجیح میدهند به دنبال پیروزیهای شخصی و فردی باشند و موفقیت های جمعی و مشارکتی برای آنها سودی ندارد.
این مسئور یادآور شد: مراکز مثبت زندگی و موسسات پیشگیری از آسیبهای اجتماعی یاور بهزیستی در اجرای این طرح هستند و همزمان با گرامیداشت هفته بهزیستی در مرداد ماه امسال طرح مانا را افتتاح خواهیم کرد.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی قزوین خاطرنشان کرد: مشارکت اجتماعی و ظرفیت سازی برای حمایت و نیز توانمندسازی مخاطبان و ذی نفعان در طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی می تواند موجب افزایش کارآیی و اثربخشی اقدامات شود.
وی یادآور شد: برای نیل به این هدف نیاز است تا مشارکت جویی و جمع گرایی تبدیل به ارزش هایی ملموس و دست یافتنی شوند تا در دوره نوجوانی در شخصیت و نهاد افراد شکل گرفته و تثبیت شود.