به گزارش کافه خبر قزوین، یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی کباب است و کمتر کسی است که آن را دوست نداشته باشد. اما این خوراک محبوب و معروف که تماما گوشت خالص است در کنار مزایایی که دارد معایبی هم دارد و نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.
خوردن کباب و گوشت در کنار بعضی خوراکیهای دیگر اثرات منفی در بدن ایجاد میکند. با خواندن این گزارش با این خوراکیها آشنا میشوید.
کباب را با چه چیزهایی بخوریم؟
از قدیم مرسوم بود برای خوردن کباب از سماق، گوجه و سبزی خوردن استفاده میکردند. این کار بی حکمت نبوده و نیست. علاوه بر اینها ابلیموی تازه هم برای خوردن در کنار گوشت خیلی مفید است. این کار برای نفع بیشتر از آهن مواد گوشتی است. اگر انواع کباب را با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید، به خاطر ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر میشود.
چرا با کباب سماق میخوریم؟
سماق کاهش دهنده اسید اوریک خون است و استفاده از آن موجب تقویت دستگاه گوارش میشود. استفاده از سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد میشود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری میکند. سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است در موارد تهوع، استفراغ و اسهال به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق بسیار موثر است.
مصرف سماق با کباب دارای فواید بسیاری است که رفع آلودگی گوشت و کاهش کلسترول برخی از آنها هستند. از گذشتههای دور در ایران همراه چلوکباب و برخی از غذاها، سماق استفاده میشده است. امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که این ماده خاصیتی چندکاره دارد و مواد موجود در آن خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارند. به عنوان نمونه، از آنجا که گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب چرب است، سماق موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن میشود.
همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین میبرد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود آنها شده و محافظ خوبی برای کبد است. جالب است بدانید که کاروتنوئیدهای موجود در سبزیها وقتی همراه آهن موجود در گوشت کباب وارد بدن میشوند، جذب این ماده معدنی را نیز بالا میبرند. پس اگر کمخونی دارید، کباب را با گوجهفرنگی میل کنید.
کباب را با چه چیزهایی نخوریم؟
مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمیشود، چون کلسیم این فرآوردهها میتواند از جذب آهن گوشت بکاهد. اما میتوانید نیم تا یک ساعت پس از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید. ماست دیر هضم است و مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و افرادی که معده سرد دارند مناسب نیست. مصرف همزمان ماست با گوشت برای همه به خصوص مبتلایان دردهای مفصلی مناسب نیست و میتواند سبب تشدید بیماری شود.
مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمیشود
ضمن این که مداومت بر مصرف همزمان گوشت با ماست به دلیل تولید بلغم میتواند احتمال ابتلا به لک و پیس را افزایش دهد. ما اگر مجبور به استفاده از کباب رستورانهای بینراهی شدید حتما همراه غذا دوغ و ماست کاکوتیدار، نعنادار یا موسیردار بخورید. چون این چند سبزی ضدعفونیکننده قوی مجاری گوارشی هستند و تا حدود زیادی از خطرات احتمالی گوشت مسموم و فاسد کم میکنند. در ضمن برای اطمینان از مغزپخت بودن انواع کباب همیشه مرکز آن را نگاه کنید، اگر صورتی یا قرمز رنگ بود بدانید کباب به خوبی نپخته است.
https://cafekhabarqazvin.ir/?p=425