- نویسنده : ناهید هدایتی
- 18 سپتامبر 2020
- کد خبر 2636
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش کافه خبر قزوین،بازیگری شغل کم دردسری نیست و به دور از سختیهای کاری و همین طور بیکاری در دوران دوری از سینما دغدغه های دیگری را نیز به همراه میآورد. در زمانه ای که از بین بازیگران بسیار زیاد سینما و تئاتر تنها اسامی محدودی در اکثر آثار شنیده می شود. هنر بازیگری هر روز با مشکلات بیشتری برخورد می کند.
در این میان مشکلات بازیگران پیشکسوت از جمله بیکاری، مشکل معیشت، افسردگی، خانه نشینی و بیماری اتفاق نگران کننده دیگری است که هنوز برنامه درستی برای مقابله با آن در نظر گرفته نشده است.
البته در این میان بازیگرانی هستند که به دور از تمامی حواشی موجود به کار خود مشغول بوده و به دور از نگاه صرفاً مالی به آثار همچنان گزیده کار در آثاری محدود و خاص بازی می کنند. تا علاوه بر حضور در صحنه و ارتباط با مخاطب شأن هنری خود را نیز حفظ کنند.
نسرین عجمی دانشجوی ارشد کارگردانی نمایش است که فعالیت هنری خود را از سال ۷۸ آغاز کرده است و دارای جوایز متعدد از جمله جایزه دوم بازیگری جشنواره تئاتر منطقه ای برای نمایش “خشت خام خانه” به کارگردانی شهرام صمدی بوده است و همین طور تجربه دو بار حضور در جشنواره تئاتر فجر را هم دارد و در حال حاضر نسرین عجمی را در استان قزوین بازیگر،کارگردان و یک مدرس تئاتر کودک می شناسند.
چه چیزی باعث شد به بازیگری روی آورید؟
عجمی: از همان دوره ابتدایی و در فعالیت های هنری مدرسه شرکت می کردم ضمن اینکه پدرم هر ماه یکبار ما را به سینما می برد و از ما می خواست تا فیلمی را که دیده ایم توصیف و تحلیل کنیم در نتیجه می توانم بگویم که پدرم در فعالیت های هنری ام نقش بسزایی داشته است.
بعدها هم که خواستم انتخاب رشته کنم خیلی تمایل داشتم این رشته را انتخاب کنم اما در آن زمان در قزوین فقط یک هنرستان بود که “رشته نمایش” را هم نداشت و چون از کودکی به نقاشی هم علاقمند بودم و کمی استعدادش را در وجود خود احساس می کردم “رشته گرافیک” را انتخاب کردم اما در تابستان ۷۸ بالاخره موفق شدم در کلاسهای انجمن های نمایش که در آن زمان برای ثبت نام باید در آزمون شرکت می کردیم و پس از قبولی عضو انجمن نمایش می شدیم به هر جهت، پس از قبولی در آزمون توانست از همان سال اول اولین اجرا را روی صحنه تجربه کنم.
ترجیح می دهید در یک ژانر خاصی فعالیت داشته باشید و یا به شکل گروهی داستان را برای مخاطب بازگو کنید؟
عجمی: من اصولا بیشتر به بازیگری علاقمندم و دوست دارم در ژانرهای مختلف کار کنم و صد البته که چون تئاتر به شکل گروهی است تمام فعالیت های آن هم به شکل گروهی انجام می شود در نتیجه باید اشاره کنم که در حوزه تئاتر کودک چندین تجربه کارگردانی و تدریس تئاتر کودک از دیگر فعالیت هایی بوده که برایم لذت بخش و جذاب بوده است.
معایب و مزایای شغل بازیگری چیست؟
عجمی:از معایب شغل بازیگری این است که امنیت شغلی برای آنها وجود ندارد مخصوصا در کشور ما، که بازیگران از یک سنی به بعد کنار گذاشته می شوند و به مرور زمان شاید فراموش هم شوند که یکی از دلایل آن شاید این موضوع باشد که در سینما اکثر نقش ها به جوانترها واگذار می شود و از سوی دیگر،چون این رشته علاقمندان بسیاری دارد راه ورود را برای سایرین سخت تر می کند و از دلایل دیگر می توان به این موضوع اشاره کرد که صنعت سینما، صنعت گرانی است به همین ترتیب تهیه کننده ها برای تضمین فروش فیلم هایشان سراغ چهره های معروف تری خواهند رفت و همین موضوع سبب نادیده گرفته شدن سایر بازیگران می شود؛هر چند که در تئاترهای حرفه ای هم این اتفاق می افتد.
به هر جهت بازیگری،دنیای عجیبی است که اگر عاشقانه در آن غرق شوید میل به رهایی از آن را هرگز احساس نخواهید کرد چرا که هر نقشی یک تجربه تازه است و هر بار کاراکتر جدیدی را زندگی می کنید تا به او نزدیک شوید و لذتی وصف ناپذیر دارد.
حضور چشمگیر جوانان در حوزه تئاتر را چگونه می بینید؟
عجمی:خوشبختانه در حال حاضر و در این چند سال اخیر خانواده ها خیلی خوب از نوجوانان و جوانان خودشان حمایت می کنند و از سنین نوجوانانی به شکل جدی و با حضور در کلاسهای بازیگری آنها را تشویق می کنند که این حرکت، اتفاق خوبی نسبت به سالهای گذشته است و از سوی دیگر،جایخوشحالی است که امسال برای اولین بار با حمایت و پیگیری های مستمر مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی جناب آقای اسماعیلی و همچنین آقای ایزدفر معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد رشته نمایش و موسیقی برای اولین بار در هنرستان دختران شروع به فعالیت کرد،به همین ترتیب، این اتفاق مبارک سبب می شود که این رشته به شکل جدی تر در استان دنبال شود.
از سوی دیگر،علاقمندان به رشته بازیگری می توانند با حضور در” آموزشگاه ۳۵″که تنها آموزشگاه سینمایی استان است و به” انجمن هنرهای نمایشی قزوین” مراجعه کنند تا با استفاده از این کلاس ها به اهدافشان در زمینه هنر نزدیکتر شوند.
قزوین تنها یک سالن تئاتر دارد نظر شما در این باره چیست؟
عجمی:سالن اختصاصی با امکانات کافی و استاندارد یکی از مهمترین دغدغههای هنرمندان تئاتر است ضمن اینکه تنها سالنی که برای اجرای تئاتر در شهر قزوین وجود دارد، “سالن علامه رفیعی” است چون این سالن در معرض دید مردم قرار ندارد و بسیاری از افراد چون تبلیغاتی هم در این زمینه صورت نگرفته به طوری کلی هنوز این آگاهی را ندارند که در قزوین تئاتر هم برگزار میشود.
وضعیت تئاتر و سینما را در دوران کرونا چطور می بینید؟
عجمی: در مدت ورود منحوس کرونا اکران بسیاری از فیلم ها متوقف شد و به تهیه کننده ها و عوامل اجرایی آسیب زد. خیلی از گروه های تئاتری که ماهها تمرین کرده بودند نتوانستند کارهای خود را اجرا کنند و متضرر شدند، ضمن اینکه یکسری از جشنواره ها هم به حالت تعلیق درآمد و یا کنسل شد.
بسیاری از افردی که درآمدشان را از طریق فعالیت های هنری بوده و عاشقانه کار تئاتر انجام می دادند و خودشان هزینه فعالیت های خود را تامین می کردند از کار بیکار شدند.البته این وضعیت فقط مربوط به حوزه هنری نیست بلکه کرونا بر روی آحاد مردم فشار اقتصادی وارد کرد و در حال حاضر حتی شرایط جدید و اکران فیلم ها و اجرای تئاتر همراه با رعایت پروتکل های بهداشتی هم نمی تواند به هنرمندان مخصوصا در شهرستان ها که هزینه بلیط تهیه فیلم ها و تئاتر بسیار کمتر از پاییتخت است کمک کند بنابراین فقط باید آرزو کرد که جهان با رفتن کرونا بتواند روی آرامش را ببیند و به زندگی عادی اش باز گردد.
از مسئولین چه انتظاری دارید؟
عجمی: از مسئولین انتظار می رود شرایط بهتری را برای هنرمندان به وجود آورند چرا که بسیاری از هنرمندان بیمه نیستند و چون درآمدی ندارند نمی توانند از پس مخارج زندگی خود بر آیند به همین دلیل،دریافت بیمه بیکاری می تواند تنها راه حل ممکن در این روزهای کرونایی،برای آنان باشد.
به افراد علاقمند به بازیگری چه توصیه ای دارید؟
عجمی: علاقمندان به بازیگری هم به شکل آکادمیک و هم به صورت تجربی علاقه خود را دنبال کنند تا موفق شوند.
و اما حرف آخر…..
عجمی: به امید روزی که مسئولین و متولیان فرهنگی هنرمندان را در شرایط سخت اقتصادی درک کنند و آنها را مورد حمایت خود قرار دهند.
https://cafekhabarqazvin.ir/?p=2636