- نویسنده : ناهید هدایتی
- 20 جولای 2025
- کد خبر 15018
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

به گزارش کافه خبر قزوین در ادامه پیگیریهای میدانی و ملی برای ارتقاء نظام سلامت استان قزوین، فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم شریف قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، در دیدار با ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خواستار تسریع در تکمیل پروژههای بیمارستانی و تأمین اعتبارات عمرانی و تجهیزاتی مورد نیاز استان شد.
در همین راستا فاطمه محمدبیگی اظهار کرد: در این دیدار، موضوعات متعددی از حوزه سلامت استان قزوین مطرح شد که یکی از مهمترین آنها، پیگیری صدور ماده ۲۳ برای پروژه الحاقی بیمارستان شهدای آبیک بود،این مرکز درمانی که در زمان دولت شهید آیتالله رئیسی کلنگزنی شد، در گام نخست قرار است با ۳۰ درصد مشارکت خیرین و ۷۰ درصد تأمین مالی دولت به مرحله ساخت برسد.
وی افزود: ماده ۲۳ مسیر حقوقی و اداری آغاز یک پروژه عمرانی در سطح ملی است و باید توسط معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهیه و به وزارت بهداشت و سپس به سازمان برنامه و بودجه ارائه شود. پس از آن، دستور تخصیص بودجه برای پروژه صادر میشود. متأسفانه در سال گذشته فرآیند صدور ماده ۲۳ با اصلاحاتی مواجه بوده که نیازمند پیگیری بیشتر است.
نماینده مردم قزوین با اشاره به نقش پروژههای بیمارستانی استان در مدیریت بحرانهای منطقهای گفت: با توجه به شرایط بحرانی منطقه و جنگ اخیر، ارتقاء زیرساختهای درمانی استان قزوین بهویژه در شهرستان آبیک بسیار ضروری است؛ چرا که این شهرستان به عنوان معین استان تهران و البرز در شرایط اضطراری شناخته میشود. بنابراین تجهیز و تکمیل این مرکز درمانی، صرفاً یک پروژه محلی نیست، بلکه اقدامی راهبردی در مدیریت سلامت منطقه مرکزی کشور به حساب میآید.
محمدبیگی تأکید کرد: در این نشست، وزیر محترم بهداشت نیز نسبت به پیشبرد پروژه از مسیر خیرین سلامت نگاه مثبتی داشتند و مقرر شد ابتدا موضوع تأمین سهم خیرین از سوی مسئولان محلی از جمله استاندار، فرماندار و مجمع خیرین پیگیری شود و پس از آن، وزارت بهداشت ورود رسمی به صدور ماده ۲۳ و تأمین بودجه داشته باشد.
به گزارش کافه خبر قزوین، بیمارستان شهدای آبیک، تنها مرکز درمانی فعال این شهرستان است که سالهاست بار سنگین خدماترسانی را بر دوش میکشد، این در حالی است که جمعیت روبهافزایش این منطقه و نزدیکی آن به پایتخت، اهمیت ارتقای ظرفیت درمانی را دوچندان کرده است، پروژه الحاقی این بیمارستان با حمایت دولت شهید رئیسی در دستور کار قرار گرفت و هماکنون در انتظار طی مراحل اداری برای آغاز عملیات اجرایی است.
از سوی دیگر، بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی شهید رئیسی که بزرگترین پروژه درمانی استان محسوب میشود، همچنان با چالشهایی در تأمین بودجه و تکمیل فازهای مختلف مواجه است. همچنین بیمارستانهای شهید رجایی و غزالی (۲۲ بهمن) نیز نیازمند نوسازی تجهیزات و افزایش ظرفیت پذیرش بیماران هستند.
با توجه به قرار گرفتن استان قزوین در شاهراه ارتباطی کشور و نزدیکی به پایتخت، تقویت زیرساختهای درمانی این منطقه ضرورتی اجتنابناپذیر است، اقدامات و پیگیریهای نمایندگان مجلس از جمله محمدبیگی، در کنار حمایت دولت و مشارکت خیرین، میتواند زمینهساز تحولی جدی در نظام سلامت استان شود.