×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ها

امروز : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 11 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بانویی قزوینی که از هر انگشتش یک هنر می ریزد

به گزارش کافه خبر قزوین،عذرا قمری کارشناس گرافیک در دانشگاه مرکزی استان قزوین است و سالهاست به تدریس “هنر” در انواع تکنیک های مختلف هنرهای تجسمی،آموزش انواع صنایع دستی،طراحی واجرای نقاشی دیواری برای هم استانی ها و سایر شهرهای حومه می پردازد و در حال حاضر هم “کارشناس هنری” مرکز صداوسیمای استان قزوین است، که شاید تا حدودی برای مخاطبان ناشناخته باشد که بر همین مبنا کافه خبر به گفتگویی با او پرداخته است.

در ابتدا یک بیوگرافی از خود، برای مخاطبان ارائه بدهید؟

قمری:عذراقمری کارشناس گرافیک در دانشگاه مرکز استان قزوین هستم و درحال حاضر کنار تدریس در مدارس با صداوسیمای مرکزی قزوین به عنوان “کارشناس هنری” همکاری می کنم.

از چه زمانی به هنر علاقمند شدید؟

قمری:هنر را به صورت تجربی و بدون کلاس آموزشی یاد گرفتم و به موجب همین شور و اشتیاق در دبیرستان مقام های بسیاری دراین زمینه کسب کردم.

در سال ۸۸ اولین نقاشی دیواری بر روی دیوارهای شهر بیدستان در راستای زیبا سازی این شهر از سوی من ترسیم شد واین موضوع اولین تجربه ام در زمینه نقاشی دیواری بود که توانست ازنگاه مردم و مسئولین شهرداری مورد قبول واقع شود،در ثانی این نوع فعایت هایم باعث شد تجربیات مفید دیگری ام از جمله اینکه چون مادر و مادر بزرگم بافنده بودند،به دست آورم.

در این راه آیا نمایشگاهی هم بر پا داشته اید؟

قمری: نمایشگاه های صنایع دستی متعددی در استان برپا داشته ام که به برخی از آنها اشاره خواهم کرد، برای نمونه در سال ۹۴باشرکت دراولین نمایشگاه کارآفرینی، کارهای مختلف هنری را برای نمایش عرضه کردم و این تنوع سبب شد جزء غرفه های برترهم شناخته شوم و این حرکت، شروعی بود برای شرکت در نمایشگاه های مختلف.

ضمن اینکه بهترین و پربارترین نمایشگاهی که در آن شرکت کردم نمایشگاه تهران بود که از۳۲شهر ودانشگاه از کار آفرینان و مخترعین در آن شرکت داشتند و قزوین نیز توانست در آن سال جزو ۱۰دانشگاه برتر شناخته شود.

از چه زمانی با سازمان صدا و سیما آشنایی پیدا کردید؟

قمری:سال۹۰ شروع همکاری من با صدا و سیمای شبکه قزوین بود برای آموزش هنرهای دستی و تجسمی که هنوز هم با این سازمان به عنوان کارشناس هنری همکاری دارم و با توجه به آموزش هایی که باید در شبکه قزوین به صورت زنده انجام می شد تصمیم به ساخت و تولید کارهای خلاقانه وکاربردی با مواد دور ریز کردم که اثر گذار بود، به دلیل اینکه علاقه به عروسک سازی این آموزش درشبکه قزوین بین مخاطبان با استقبال فراوانی روبرو شد به طوری که، از تمامی نقاط کشور مخاطبان با ارسال پیامک با شبکه و من درارتباط بودند و در ادامه این مسیر، تعدادی از مخاطبین برای آموزش از شهر های مختلف به آموزشگاه آمدند و کار را یاد گرفتند، به گونه ای که توانستند در شهرهای خود کارگاه آموزشی راه اندازی کنند و از این طریق به یک درآمد نسبی برسند.

از تدریس هنر بگویید؟

قمری:کشف کردن استعداد دانش آموزان حوزه هنر و هدایت آنها به سمت هنرستان هنر، یکی از وظایف معلمان هنر است اما در بسیاری از مدارس ما کسی که درس هنر می دهد و به طور کلی چون ذاتا معلم هنر نیستند وهیچ سنخیتی با این موضوع ندارند نمی توانند آنگونه که باید در کودکان و نوجوانان “اشتیاق” و” خلاقیت” ایجاد کنند که در نتیجه باید این موضوع هم مورد توجه قرار گیرد اما در جواب سوال شما من از سال ۸۰ تدریس هنر را در مدارس غیر انتفاعی شروع کردم و در سال گذشته نیزهم در راستای همکاری با خانه‌ کار و کارگر که در جهت تدریس بود، نقاشی دیواری پارک علم وفناوری قزوین در ادامه فعالیتهایم رقم خورد.

توصیه شما به افرادی که می خواهند وارد وادی هنر شوند چیست؟

 قمری:توصیه من به هنرجویان این است که وقتی کاری را آغاز می‌کنند،از مشکلات نهراسند و تلاش و پشتکار را سرلوحه کار خویش قرار دهند، در این صورت حتماً موفق خواهند شد.

در کنار نقاشی به چه رشته های هنری پرداخته اید؟

قمری:درکنار نقاشی دیواری، به طراحی و ساخت دکور برای گروه تئاتر، آموزش انواع تکنیک های مختلف هنرهای تجسمی،آموزش انواع صنایع دستی،طراحی واجرای نقاشی دیواری برای هم استانی ها و سایر شهرهای حومه؛گریم چهره برای تئاتر،برگزاری ورکشاپ های مختلف هنری،برگزاری متعدد نمایشگاه های صنایع دستی؛نقاشی دیواری برای پارک علم وفناوری قزوین،سابقه ی۱۰سال تدریس هنر در مقطع ابتدائی و متوسطه، ترسیم چهره به صورت زنده برای برنامه و مراسم های مختلف و درحال حاضر کنار تدریس در مدارس با صداوسیمای قزوین به عنوان کارشناس هنری برای آموزش هنر همکاری می کنم.

وضعیت هنرمندان را در دوران کرونا چطور می بینید؟

قمری: تا به امروز، هنرمندان در این بحران اسف بار وضعیت مناسبی نداشتند و حتی وضعیت آنها نسبت به قبل کرونا، دشوارتر شده است که این موضوع هم ، توجه ویژه مسئولان و متولین هنر را می طلبد تا آنان نیز همانند سایر مشاغل مورد حمایتی جدی قرار گیرند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.